Dagelijks komt iedereen meerdere malen in aanraking met eten. Maar waar komt ons voedsel precies vandaan? Hoe komt het van het land op ons bord? Hoe voedzaam is onze dagelijkse kost eigenlijk? En wat eten we in de toekomst? Tijdens Dutch Food Week laten boeren, tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers zien hoe zij werken aan de ontwikkeling, productie en distributie van ons voedsel.
Samenwerking met Dutch Food Week
De week wordt geopend met een expositie van de Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg op het terrein van het World Food Center in Ede. Tijdens het openingsevent op 5 oktober is Avebe aanwezig met een productwand, waar we een selectie laten zien van producten waar aardappelen van Avebe in verwerkt zitten.
Boergondisch Diner
Avebe levert een bijdrage aan het Boergondisch Diner op 15 oktober. Het diner vindt plaats bij Averis Seeds, het aardappelveredelingsbedrijf van Avebe, in Valthermond. Een bijzondere locatie, inspirerende sprekers, goede gesprekken, lokale producten en een verrassende setting, dát zijn de ingrediënten van het Boergondisch diner. Een kruisbestuiving van kennis op het gebied van lokaal en duurzaam ondernemen. Het thema dit jaar is de eiwittransitie en het diner bestaat uit uitsluitend Drentse producten. Rechtstreeks van boer naar bord!
Het slotevenement van Dutch Food Week vindt plaats op Wereldvoedseldag op 16 oktober op het terrein van het World Food Center in Ede. Dit internationale evenement wordt samen met de ministeries van LNV en Buitenlandse Zaken georganiseerd en heeft als thema ‘Circular Food Systems for Food Security’.
Kijk voor het actuele programma op www.dutchfoodweek.nl.