Met Eliane™ Gel 100 is 50% minder vet met behoud van een boterig gevoel op de tong en een uitstekende smaak haalbaar. Naast unieke voordelen op het gebied van smaak en textuur is Eliane™ Gel 100 ook nog eens uitermate eenvoudig te verwerken met een hoge bestendigheid tegen mechanische krachten (shear). Eliane™ Gel 100 werkt zowel in poedermixen als in hittebehandelde soepen en sauzen.
Market manager Christer Andersson van Avebe: “Wij zijn erin geslaagd met een uniek, nieuw zetmeel te komen dat onze klanten in staat stelt gezondere, maar nog altijd uitermate smaakvolle producten te ontwikkelen. Onze klanten hebben al langere tijd behoefte aan een combinatie van uitstekende smaak en minder vet. Hoewel de gezondheidstrend zeker niet iets is van de laatste tijd, is het nu met de meest recente ontwikkeling van Avebe mogelijk gezondheid en goede smaak met elkaar te combineren!”
Eliane™ is een “waxy” aardappelzetmeel dat voor meer dan 95% uit amylopectine bestaat, waarmee voedingsmiddelen kunnen worden bereid met unieke eigenschappen qua functionaliteit, textuur, expansie en kostenbesparende mogelijkheden.